Daciadealers.nl

private lease dacia
De Historie van Dacia

Welkom op Daciadealers.nl

INTERESSANT!

Ontdek de historie van het merk Dacia

1966

Het is 1966 wanneer het Roemeense merk Dacia wordt opgericht. Al vanaf de eerste start is Renault nauw betrokken bij Dacia. Dacia gaat Renaults in licentie bouwen. Het doel van Dacia is een moderne, betrouwbare gezinsauto te maken die voor iedereen in Roemenië beschikbaar is .

In 1968 loopt de eerste Dacia 1100 van de band. Een onder licentie geproduceerde Renault 8.

1999

In 1999 worden de banden met Renault aangehaald. Dacia wordt onderdeel van Groupe Renault. Tegelijkertijd wordt de Dacia fabriek fors gemoderniseerd en wordt hiermee de kwaliteit van het merk verder verhoogd. Dacia staat nu voor betrouwbaarheid en degelijkheid. Een betaalbare auto waarmee je altijd en comfortabel op je eindbestemming aankomt.

2004

In 2004 maken we in Nederland voor het eerst echt kennis met het merk Dacia. De Logan wordt geïntroduceerd. Een sedan voor gezinnen tegen de prijs van een jong gebruikte occasion. De Dacia Logan profiteert van beproefde Renault techniek en kent een ongekende “value for money”. Het duurt dan ook niet lang of alle productierecords worden verbroken.

2006

© Rudolf Stricker Wikipedia

Opvolgend op het Logan – succes introduceert Dacia de Logan MCV die ook Nederland wordt aangeboden. Een ruime stationwagon die de ruimte biedt van een MPV tegen de prijs van een hatchback. Hiermee heeft Dacia opnieuw  een bestseller in huis die ook nu nog tot één van de populairste Dacia modellen gerekend mag worden.

2008

Voor Dacia liefhebbers die wat compacter willen rijden wordt in 2008 de Dacia Sandero geïntroduceerd. Dit Dacia model profiteert ook van de beproefde Renault techniek in een modern jasje. Tegen een zeer gunstige vanaf prijs kan de Dacia rijder profiteren van uitgebreide garantievoorwaarden en genieten van het uitstekende comfort.

2010

De tweede doorbraak volgt in 2010 wanneer de stoere Dacia Duster wordt geïntroduceerd. Een auto zonder concurrentie! Tegen een ongekend lage prijs rijd de Dacia klant nu weg met een stoere SUV die zelfs voorzien kan worden van echte 4×4 techniek. In de jaren erna wordt het Duster programma steeds verder uitgebreid met o.a. de Prestige uitvoering.

2011

De vraag is zo groot dat de fabriek in Pitesti (Roemenië) schreeuwt om ondersteuning. Er wordt een nieuwe fabriek gebouwd in Marokko waar o.a. de Sandero, Lodgy en de Dokker worden gebouwd. De totale investering bedraagt ruim 20 miljoen euro. Met deze uitbreiding van de productiecapaciteit kan Dacia nu aan de sterk toegenomen vraag beter voldoen.

2013

De compleet nieuwe Logan MCV wordt gepresenteerd. Een moderne auto op basis van de Dacia Sandero. Leverbaar met de nieuwste motoren die rechtstreeks uit de schappen van Renault betrokken worden. Later, in 2015, wordt de Logan leverbaar als Bi-Fuel variant met een af fabriek ingebouwde LPG installatie en leverbaar als semi automaat.

2016

Binnen een aantal jaren wordt het complete Dacia gamma vernieuwd. Nieuwe kleuren, uitrustingsniveaus en motoren. En de Stepway doet daar intrede. Maar nooit wordt de kernwaarde van Dacia, veel auto voor relatief weinig geld uit het oog verloren. Ook produceert Dacia voor specifieke landen modellen onder de merknaam Renault.

2021

De nieuwe Dacia Sandero en de stoere Sandero Stepway wordt geïntroduceerd. Deze nieuwkomer is gebaseerd op het platform van de allernieuwste Renault Clio V en beschikt rijeigenschappen waar menig concurrent het nakijken heeft. Deze nieuwkomer is ook leverbaar met als Bi-Fuel zodat Dacia rijders extra op hun autokosten kunnen besparen.

Ga naar de bovenkant